КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Новини 2020абв

 • Обявление за процедура за подбор за преподаватели по български език и литература в чуждестранни университети за академичната 2020/2021 г.

   

  Министерството на образованието и науката информира, че е публикувано обявление за процедура за подбор за преподаватели по български език и литература в следните чуждестранни университети за академичната 2020/2021 г.

 • Обявление за процедура за подбор за преподаватели по български език и литература в чуждестранни университети за академичната 2020/2021 г.

   

  Министерството на образованието и науката информира, че е публикувано обявление за процедура за подбор за преподаватели по български език и литература в чуждестранни университети за академичната 2020/2021 г. – Ереванския държавен университет по лингвистика и социални науки „В. Брусов“ – Ереван, Армения.

 • Студенти преобразиха пейки в парк

   

  Студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ се включиха в инициативата „Пейки срещу вандализма“ на Общинския младежки съвет в Шумен и фондация „Подобри“.

 • Проф. Димитър Чолаков с награда на ХГ „Петко Задгорски“ в Бургас

  Изложба „Акварел 2020“ бе открита на 2 юли 2020 година в Бургас по повод паметта на големия бургаски художник Ненко Токмакчиев. В нея участват със 102 свои картини 68 автори.

  В експозицията на изложбата са представени творби на Ненко Токмакчиев. Почетно участие има Георги Баев с два акварела, които не са показвани до момента. Голяма част от творбите са създадени специално за изложбата по време на обявената пандемия от COVID -19. Проектът "Акварел 2020" има конкурсен характер и седем художници получиха номинации за произведенията си.

 • Национална среща-семинар на академичните медии и експертите по връзки с обществеността на висшите училища

   

  Първата Национална среща–семинар на академичните медии и експертите по връзки с обществеността на висшите училища в България се проведе на 1 юли 2020 г.. Тя бе организирана от Русенски университет „Ангел Кънчев", с подкрепата на Националното издателство за образование и наука АзБуки – Министерство на образованието и науката и под патронажа на Министъра на образованието и науката. В срещата се включиха представители на 25 висши училища, сред които и Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“.

 • Ученически турнир “IT свят”-2

   

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ чрез Колежа си в Добрич за втора поредна година организира национален турнир по информационни технологии и информатика „IT Свят“.

 • Страници