Новини 2019абв

 • Информационна кампания на РЗИ

  Регионалната здравна инспекция в Шумен и Студентският съвет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ организираха и проведоха в Педагогическия факултет информационна кампания, част от втория етап на Националната АНТИСПИН кампания. Петър Дилов, старши експерт в отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, поднесе основни факти за болестта, начините на заразяване и предпазване. Той информира, че в България от 1 януари до 12 февруари 2019 г.

 • Работна среща по проект „Equal sport for all“

  Поредна  среща от международния проект  Equal sport for all

 • Изложба The Freedom Factory

  Изложба на студенти и дипломанти от Факултета по изкуство и дизайн към Университета „Ян Евангелиста Пуркине“ в Усти над Лабем

 • Студенти помагат в кампания на БЧК

  В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от ЕС, Българският Червен кръст започна поетапното предоставяне на индивидуални пакети с хранителни продукти на близо 300 хиляди уязвими български граждани.

 • Сабина Василева с отличие от Фондация „Еврика“

  Сабина Василева – студентка в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, бе отличена от Фондация „Еврика“ с награда и стипендия на името на акад. Георги Наджаков за постижения в овладяването на знания в областта на физиката. Наградата се присъжда за обучението на Сабина Василева в ОКС бакалавър специалност „Медицинска физика и радиоекология“. Тя е носител и на Наградата на Ректора за 2017 г.

 • Откриване на годината на Международния астрономически съюз

  Астрономическата обсерватория организира поредица от инициативи в Шумен по повод 100 години от създаването на Международния астрономически съюз и обявяване на 2019 година за юбилейна. Първото събитие бе 100-часов уикенд, продължил от 10 до 13 януари 2019 г., в който участваха и шуменските астрономи.