Новини 2019абв

 • Празник на математиката

  Община Шумен и Шуменският университет "Епископ Константин Преславски" организираха на 23 април 2019 г. Празник на математиката за децата от предучилищна степен.

 • Конкурс „Мис и Мистър Шуменски университет“

  След 7 години прекъсване Студентският съвет с председател Иванка Благоева организира отново конкурса "Мис и Мистър Шуменски университет". Подготовката на участниците и артистичната програма бе поверена на Албена Рахнева и нейната агенция "Фаворит", а водещи бяха Благой Жечев и Сузан Джемилова.

 • 22 април - Световен ден на Земята

  Деканското ръководство на Педагогическия факултет обявява акция за почистване на района на Корпус 2. Инициативата е по повод 22 април - Световен ден на Земята. Желаещите могат да се включат на 22 април 2019 г., понеделник, от 10 часа.

 • Седмица на университетската книга

  Университетското издателство "Епископ Константин Преславски" обявява седмица на университетската книга. Тя ще се проведе от 22 до 26 април 2019 г. и учебната литература ще се продава с 20 % отстъпка от коричната цена.

  Книгите могат да бъдат закупени с промоционалното намаление само от Университетската книжарница в Корпус 3.

 • Студентска научна конференция „Екология и околна среда“

  Студентската научна конференция „Екология и околна среда“ ще се проведе на 20 април 2019 г. в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Откриването на форума е в 10:00 часа в Аулата на Университета. Председател на Организационния комитет е проф. д-р Цветеслава Игнатова-Иванова.

 • Проф. д.и.н. Иван Йорданов с монография за юбилея си

  С представяне на монографията "Печати на византийската администрация в България (971-1118)" бе отбелязана 70-годишнината на проф. д.и.н. Иван Йорданов, Doctor honoris causa на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

 • Международен културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“

  На 19 април 2019 г. от 16:00 ч. в Археологически музей Велики Преслав ще се състои церемонията по награждаването на победителите в конкурсната програма на Международния културен форум „Велики Преслав - история на цял един народ“. Конкурсът се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

 • Представяне на книгата "Печати на византийската администрация в България (971-1118) на проф. Иван Йорданов

  Научният център по византинистика към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ организира представянето на книгата на проф. д.и.н. Иван Йорданов „Печати на византийската администрация в България (971-1118). Събитието е на 16 април 2019 г. от 16 часа и ще се състои в зала 309 на Корпус 1.

 • Награди от поетичния маратон „Мой Пушкин“

  Близо 100 ученици от цялата страна и студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ участваха в поетичния маратон „Мой Пушкин“, посветен на 220 години от рождението на А.С.Пушкин.

 • Кампания „С предпазен колан на задната седалка”

  Общо 3 240 деца от училища в Шумен и общината бяха обучени в кампанията „С предпазен колан на задната седалка”, която се осъществи в последната една година от община Шумен. Нейни партньори в инициативата бяха Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, ОД МВР – Шумен, БЧК, РУО-Шумен, “Херти” АД, “Алкомет” АД, “Телепол”, “Рока България”, “Теси”, “Примекс”, “Unicredit Bulbank”, “Лифтком”, “Фикосота”, “The Bakers”, “БулМаг”, “Бони”, ШУМ.БГ, в. “Шуменска заря”, Радио Шумен, Дарик радио, shmoko.bg

 • Страници