Новини 2019абв

 • Изложба „Съвременни български художници“ в румънския парламент

  На 5 декември 2019 г. в изложбената зала "Константин Бранкузи" в сградата на румънския парламент бе открита изложбата "Съвременни български художници" с участието на над тридесет български автори. Куратори на изложбата са проф. Валери Чакалов, ръководител на катедрата „Визуални изкуства. Теория и методика“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, и Зузу Каратанасе.

 • Годишна изложба и награди „Фикосота“

  22-ма студенти от специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" участваха с 40 свои творби в годишната изложба на катедра "Визуални изкуства. Теория и методика". Тя бе открита на 9 декември 2019 г. в галерия "Университетска" в Корпус 2 на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

 • Поздравление по случай 8 декември

  Скъпи студенти,

  уважаеми преподаватели,

 • Тържествено дипломиране на випуск 2019

  Церемония по промоция на абсолвентите от випуск 2019 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ се състоя в навечерието на студентския празник - 8 декември. На 6 декември 2019 г.

 • Състезание по икономика на тема „Промените в съвременната икономика и възможностите на България“

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“, Факултетът по математика и информатика, Катедра „Икономика и математическо моделиране“ и Съюзът на икономистите в България организираха на 3 декември 2019 г. състезание по икономика на тема: „Промените в съвременната икономика и възможностите за България“.

 • Студенти участват в проекта на Гьоте-институт: „От практиката – за практиката“

  Деветнадесет студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, специалност „Приложна германистика” и магистърска програма „Езиково обслужване на туризма и бизнеса“ (Немска филология), са участници в пилотния проекта на Гьоте-институт – България: „От практиката – за практиката”, който стартира през месец май 2019 г.

 • Две победи за баскетболистите на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“

  Стартира Националният университетски шампионат по баскетбол, организиран от Асоциация на университетски спорт “Академик“. Първите два кръга се проведоха в гр. Велико Търново.

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ записа две победи с 96 на 85 над Великотърновски университет и с 95 на 58 над Медицински университет – гр. Плевен. Отборът, ръководен от пр. д-р Янко Янков, ще изиграе още четири мача, с цел класиране на финалите на първенството.

 • Ученици и студенти заедно в „Празнична работилница“

  Ученици от Начално училище „Княз Борис I – Шумен с ръководител Таня Петкова и студентите от ІІІ ПУП, ІV ПУП, ІV ПУНУП и ІV НУПЧЕ с ръководители: доц. д-р Й. Пейчева и доц. д-р С. Петкова канят на традиционната предколедна изложба-базар.

  Изложбата ще бъде открита в 10:00 часа на 3 декември 2019 г. в галерия „Университетска“ в Корпус 2 на Шуменския университет.

  При изработването на изделията в „Празничната работилница” са използвани техниките „декупаж” и „квилинг”.

 • Покана за представяне на предложения за 2020 г. – EAC/A02/2019 по Програма „Еразъм+“

  Европейската комисия публикува покана за представяне на предложения за 2020 г. – EAC/A02/2019 по Програма „Еразъм+“, в т. ч. и втората покана за подаване на проектни предложения по инициативата „Европейски университети“.

 • Важно съобщение за абсолвентите

  На 6 декември 2019 т. в „Арена Шумен“ ще се организират две церемонии за промоция на абсолвените от випуск 2019 - от 10:00 часа и от 13:00 часа.

  В 10:00 часа ще започне тържеството за абсолвентите с регистрация от Факултета по хуманитарни науки, Факултета по математика и информатика, Факултета по природни науки и Факултета по технически науки.

  Тоги могат да бъдат получавани на указаните места в „Арена Шумен“ от 8:30 часа.

  В 13:00 часа ще започне церемонията за бакалаврите и магистрите от Педагогическия факултет.

 • Страници