2018абв

 • Изпълнителният директор на БСК Радосвет Радев посети Шуменския университет

  Изпълнителният председател на Българската стопанска камара Радосвет Радев гостува днес в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и разговаря с ректора -проф. д.и.н. Георги Колев. Посещението му във висшето училище е част от обиколката му днес в Шумен за поредица от срещи с представители на местната власт и на бизнеса.

 • Откриха Арена Шумен

  Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на Шумен Любомир Христов официално прерязаха лентата на новата многофункционална зала Арена Шумен на 21 юли.

 • Пет български университета създават уникален Център за върхови постижения в областта на информатиката и ИКТ

  Днес (20.07.2018) в гр. Бургас се проведе откриваща пресконференция по проект УНИТе (Университети за наука, информатика и технологии в е-обществото, BG05M2OP001-1.001-0004-C01).

 • Златна значка за доц. д-р Божанка Байчева

  Директорът на Колеж-Добрич доц. д-р Божанка Байчева бе удостоена днес с почетната Златна значка за значителен принос за развитието на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и за издигане на авторитета му в страната и в чужбина. Церемонията се състоя по време на заседание на Академическия съвет, в чиято работа доц. Байчева участва за последен път.

 • 140 години от Освобождението на Шумен

  140 години от Освобождението на Шумен и 181 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани днес в Шумен.

 • Пълно лунно затъмнение и Великото противостояне на Марс ще се случат на 27 юли

  Две интересни астрономически събития - пълно лунно затъмнение и Великото противостояне на Марс, ще се случат в една и съща нощ и могат да бъдат наблюдавани в Астрономическата обсерватория на Шуменското плато. Екипът астрономи от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ кани всички интересуващи се в нощта на 27 юли. Инициативата ще започне в 20 ч.

 • Дискусия "Проблеми и перспективи пред висшето образование у нас"

   

          „Проблеми и перспективи пред висшето образование у нас“ е темата на национална среща, която се организира в Народното събрание днес. Форумът е под патронажа на председателя на парламентарната Комисия по образованието и науката Милена Дамянова.

 • Доц. д-р Чавдар Сотиров е новият декан на Педагогическия факултет

  Доц. д-р Чавдар Сотиров бе избран днес за декан за Педагогическия факултет. 76 души - студенти, преподаватели и служители, от общо присъстващи 90 му гласуваха доверие да довърши мандата на настоящото деканско ръководство.

 • Творческо ателие „Деца към деца“

  19 деца от Художествената школа-лицей в град Херсон, Украйна, гостуваха днес в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Те са в Шумен, за да участват в международен летен пленер, заедно с техни връстници от Арт-школата при Центъра за подкрепа на личностното развитие-Обединен детски комплекс, в града.

 • Страници