2018абв

 • Патронен празник на Университета

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” празнува патронния си празник в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена днес. Тържеството започна с поднасяне на цветя на признателност пред паметника-свитък на патрона пред Ректората.

 • Работна среща с представители на отдел „Образование“ в Съвета на Европа

  Работна среща по проект "ПРИОБЩАВАНЕ - Изграждане на капацитет за интеграция в България" се проведе днес в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Проектът се разработва от отдел "Образование" на Съвета на Европа. Неговите представители Маргарета Мамалига и Олена Стиславска, се срещнаха и обсъдиха възможностите за сътрудничество и съвместна работа при развитието на проекта с ректора проф. д.и.н.

 • Лилия Трифонова е носител на Голямата награда от Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“

  Лилия Трифонова от Софийския университет „Свети Климент Охридски“, е носител на Голямата награда в тазгодишното издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Тя получи грамота от зам.-кмета на община Шумен д-р Найден Косев, пред паметника на Иван Пейчев в Шумен. Община Шумен ще финансира издаването на стихосбирка на победителката.

 • "Университетски нюанси"

  Театралната импресия "Университетски нюанси" бе представена днес от студенти от IV курс, специалност Предучилищна педагогика, в Актовата зала на Педагогическия факултет.

 • Започна Националният студентски литературен конкурс „Боян Пенев”

  41-ото издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев” започна днес. Негови организатори са Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”, Студентският съвет и община Шумен. В исторически план това е първият студентски литературен конкурс в България. Той се провежда през месец май – по време на Епископ-Константиновите дни и и в навечерието на патронния празник на Университета – 21 май.

 • Творческа изложба

   

  Творческа изложба на студенти от катедра "Технологично обучение, професионално образование и предучилищна и начална училищна педагогика" бе открита днес в Педагогическия факултет.

 • Студенти и преподаватели започнаха препис на „Велика дидактика”

  Ръкописен препис на "Велика дидактика" от Ян Амос Коменски започна днес в Педагогическата и чуждоезикова библиотека в Корпус 2 на Университета. Инициативата е на ръководството на Педагогическия факултет.

 • Изложба "Духовната следа на българина в Европа"

   

  Изложба "Духовната следа на българина в Европа" може да бъде разгледана от днес в Университетската библиотека. Тя е плод на съвместните усилия на Университетската библиотека и Научния център "Преславска книжовна школа".

 • Две изложби и наградата „Розалина Трутман“

  Годишната изложба на студенти от специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" - бакалаври и магистри, и Международната изложба графика малък формат А 4 с куратор проф. Овидиу Кройтору от Националната академия за изкуства в Букурещ, бяха открити днес в Галерия "Университетска".

 • Страници