2018абв

 • 25 години Университетско издателство „Епископ Константин Преславски“

  25 години от създаването на Университетското издателство "Епископ Константин Преславски" бяха отбелязани на 19 октомври 2018 г. Ръководителят му инж. Илияна Николова благодари на ректорското ръководство за подкрепата, на деканите за съвместната работа и на екипа си за всеотдайността. Тя представи с презентация най-важните моменти от историята на издателството. В зала „Проф.

 • 12 октомври – Ден на българската община

  По повод 12 октомври - Ден на българската община, кметът на Шумен Любомир Христов се срещна със студенти от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и с представители на Градския ученически парламент.

 • Форум „Българска граматика 2018“

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ и Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ са съорганизатори на петата сбирка на Форума „Българска граматика“.

 • Важно съобщение за абсолвентите

  Церемонията за промоция на абсолвентите от випуск 2018 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще се състои на 7 декември 2018 г. (петък) от 10 часа в зала „Арена Шумен“.

 • Доц. д-р Красимир Кордов е носител на сертификат в категорията Награда "Джон Атанасов" на Президента на Република България

  Държавният глава Румен Радев връчи на 4 октомври 2018 г. на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 наградите на лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2018 гoдина.

 • 20 години успешно сътрудничество с Тракийския университет в Одрин

  На официална церемония в сградата на ректората на Тракийския университет в Одрин (Република Турция) на 28 септември 2018 г. бе подписан петгодишен договор за сътрудничество между домакините и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Двамата ректори – проф. д.и.н. Георги Колев и проф. д.м.н.

 • Международна юбилейна конференция „Българският език – история, настояще, бъдеще“

  Международна юбилейна конференция „Българският език – история, настояще, бъдеще“ ще се проведе в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ от 27 до 29 септември 2018 г. Тя е посветена на 40-годишнината на Катедрата по български език и ще бъде открита на 27 септември 2018 г. в 10 часа в Корпус 1 – Аула.

 • Фестивал на студентите, изучаващи руски език

  Студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в

 • Известна руска телевизионна водеща ще гостува в Шуменския университет

  Известната руска телевизионна водеща Ирина Николаевна Гончарова-Вакуловская ще гостува в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ от 25 септември до 27 септември 2018 г.

 • Страници