Новини 2019абв

 • Студентска изложба в Балчик

  Изложба с творби, създадени по време на пленер в Балчик, ще бъде открита в 18 часа на 15 юни 2019 г. Тя е резултат от изнесеното обучение на студентите от специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство".

 • Изложба на Борис Иванов-Боби

  Първа самостоятелна изложба „На един дъх или изкуството да не ти пука“ представи на 11 юни 2019 г. Борис Иванов-Боби - възпитаник на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

 • Студент дари борд за инвалидни колички на Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“ в Шумен

  Борд (платформа) за инвалидни колички дари на 11 юни 2019 г. Стоян Стоянов - студент IV курс, специалност "Социална педагогика" в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", на Дома за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен.

 • Честване на 220 години от рождението на А.С.Пушкин

  На 6 юни 2019 г. в СОК "Камчия", в ЧСУ "Юрий Гагарин" преподаватели и студенти-русисти от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" участваха в отбелязване на 220 години от рождението на великия руски поет Александър Сергеевич Пушкин. В рамките на събитието се проведе семинар на тема: "Нестихващият диалог с Пушкин в руската литература" с лектора от Шуменския университет проф. д.ф.н. Дечка Чавдарова.

 • Резултати от сертификационно тестиране по руски език

  Пролетната сесия по сертификационно тестиране, проведена в Центъра по руски език, приключи. 9 ученици успешно взеха изпита за начално ниво на владеене на руски език А1 и А2. Сред тях са ученици от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ и СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен.

 • Ученически турнир “IT свят”

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ чрез Колежа си в Добрич за първи път организира национален турнир по информационни технологии и информатика „IT Свят“.

 • Кирило-Методиевски фестивал на славянските езици и култури

  От 22 до 24 май 2019 г. 9 преподаватели и 3 студенти и докторанти от Шуменския университет участваха в Кирило-Методиевския фестивал на славянските езици и култури, организиран от Института за руски език „А. С. Пушкин“ в Москва. България, в лицето на Шуменския университет, беше символичен домакин и почетен гост на фестивала, в рамките на който се проведоха ХХ юбилейни Кирило-методиевски четения, както и студентска научна конференция «Язык и культура: взгляд молодых».

 • Страници