Новини 2019абв

 • Курс по китайски език и култура

  Гост-лектор от Китай организира курс по китайски език и култура в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

 • Гьоте-институт с кампания „Да преподаваш е яко“

  В началото на новата учебна година Гьоте-институт България стартира кампанията „LEHREN IST COOL!“ (Да преподаваш е яко). Нейната задача е да насърчи младите хора в страната, изучаващи немски език в училище или университета, да изберат професията на учител по немски език за свое бъдеще.

 • Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ откри новата учебна година

  С водосвет и тържествена церемония по приемане на първокурсниците в академичната общност Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ откри на 9 септември 2019 година новата учебна година. Гости на тържеството бяха областният управител на Шуменска област проф. Стефан Желев, председателят на Общинския съвет в Шумен проф.

 • Стипендии за студенти без родител/и

  Националната дарителска програма „С тениска на бала“ за младежи без родител/и, Български червен кръст – Столична организация с партньор фирма „Мото Пфое“ отпускат стипендии за студенти, завършили средното си образование през 2019 година и приети във Висши учебни заведения в стр

 • Отличен финал на състезателната година

  Национален спортен форум на преподавателите по спорт във висшите училища в България бе организиран за пета поредна година в к.к. Лозенец. Състезанията се проведоха в дисциплините плажен тенис, тенис на корт, плажен волейбол, баскетбол 3х3 и бридж белот.

 • Конкурс за определяне на носителите на именните стипендии на Фондация „ЕВРИКА“

  За седемнадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии

 • Процедура за подбор за свободни места за преподаватели по български език и литература за академичната 2019-2020 година

  Публикувано е обявление за процедура за подбор за свободни места за преподаватели по български език и литература за академичната 2019-2020 година – четвърта по ред.

 • Европейска младежка олимпиада по информатика

  Третото издание на Европейската младежка олимпиада по информатика eJOI ще се проведе от 23 август до 1 септември в словенския град Марибор.

 • Страници