„Наградата на Шумен” за проф. д.с.н. Соня Илиеваабв

 

Проф. д.с.н. Соня Илиева, преподавател в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, получи днес „Наградата на Шумен” за принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки. Наградата й връчиха кметът на общината Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев на тържество след шествието по случай 24 май  - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

„Благодаря за признанието! Наградата е индивидуална, но тя е за целия академически състав на Шуменския университет. Всеки от колегите ми я заслужава и можеше да я получи“, сподели пред шуменци проф. Илиева. След тържеството тя бе поздравена от ректора проф. д.и.н. Георги Колев, деканът на Педагогическия факултет доц. д-р Чавдар Сотиров и много колеги.

„Ученик на годината” в хуманитарната и природо-математическата област стана Петър Ангелов от ППМГ „Нанчо Попович”. „Учител на годината” в системата на предучилищното образование е Събинка Байнова, старши учител в ДГ „Конче вихрогонче”, в начална степен на обучение – Димитринка Рачева от СУ „Йоан Екзарх Български”. За „Директор на детска градина” бе определена д-р Евгения Цветанова-Михова, директор на ДГ „Братя Грим”. Наградата за директор на училище или обслужващо звено е за Марияна Йорданова, директор на IV ОУ „Еньо Марковски”.

„Ученическа формация” е отборът на школа „АиБ”. „Педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание” – екипът на ДГ „Пролетна дъга”.

Наградата „Академичен и научноизследователски колектив в системата на висшето образование” е за сборника „Принос на възрожденците за читалищното дело” със съставител проф. Кина Вачкова.

„Юридическо лице на 2017 г.” е фирма „Ал и Ко”.