КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

21 май – Патронен празник на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“абв

 

Уважаеми студенти, преподаватели и служители,

На 21 май – Деня на светите равноапостолни Константин и Елена, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ чества Патронния си празник. Денят е повод да почетем святото дело на нашия патрон епископ Константин Преславски и неговия принос в просветлението на народа ни.

Усложнената епидемиологична обстановка и забраната за масови прояви, са причината тази година да празнуваме по различен начин. Животът и здравето на всеки член на академичната общност са най-важни, затова ще отпразнуваме 21 май неприсъствено.

В 10 часа ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и Шуменския университет, ректорското ръководство ще поднесе цветя на признателност пред паметника-свитък и ще бъде представен благослова из „Учително евангелие“ на епископ Константин Преславски.

В 10:30 часа ректорът проф. д.и.н. Георги Колев и председателят на Общото събрание доц. д-р Юрий Проданов ще участват в онлайн пресконференция с представители на медиите.

Нека си пожелаем изпитанието да направи мислите ни по-смирени, действията ни по-смислени, а духа ни по-силен и извисен. Приветствам Ви за устойчивостта и адаптивността към промените, за всеотдайността и търпението да приобщавате към науката младите хора и да пазите пламъка в словото на първоучителя дори и в предизвикателствата на електронната среда.

Пожелавам Ви здраве и творчески успехи!

проф. д.и.н. Георги Колев

Ректор